Zubni implantati

posebna ponuda

KOMPLETAN ZUB NA
IMPLANTATU

Zubni implantati titanijski su vijci koji se ugrađuju u zubnu kost gornje ili donje čeljusti, ovisno o mjestu gubitka jednog ili više zuba. Posebna ponuda odnosi se na sanaciju cijelog zuba i uključuje implantat, nadogradnju i zubnu krunicu.

820 €

1.170 €

Zubni implantati ugrađeni u kost u potpunosti zamjenjuju zub koji nedostaje ili koji je previđen za ekstrakciju, a krunica postavljena na implantatu preuzima funkciju i estetiku prirodnog zuba te ju je nemoguće razlikovati od ostalih zuba.

Zubni implantati idealno su rješenje za sve oblike bezubosti, od nedostatka jednog ili više zuba do potpune bezubosti. Služe kao zamjena za korijen prirodnog zuba, idealni su kao nosači mosta te zadržavaju sva funkcionalna i estetska svojstva prirodnog zuba.

TRAJNOST ZUBNOG IMPLANTATA NAJČEŠĆE JE DOŽIVOTNA AKO JE ZDRAVSTVENO STANJE PACIJENTA DOBRO, A ORALNA HIGIJENA U SKLADU SA PROPISANIM STOMATOLOŠKIM PROTOKOLOM O ODRŽAVANJU ZUBNIH IMPLANTATA I PROTETSKIH NADOMJESTAKA, KOJI UKLJUČUJE I OBVEZNE DOLASKE NA KONTROLU SVAKIH 6 MJESECI

Before Image After Image
Before Image After Image
Before Image After Image
Before Image After Image
Before Image After Image
Before Image After Image
Before Image After Image
Before Image After Image
Before Image After Image

Prednosti
zubnih implantata

  • Zubni implantati trenutno su najsuvremenija stomatološka metoda kojom se rješava nedostatak jednog ili više zubi
  • Zubni implantati napravljeni su od materijala koji osigurava njihovu dugotrajnost, ali i biokompatibilnost s našim organizmom što znači da je mogućnost odbacivanja minimalna
  • Ugradnjom zubnih implantata omogućava se maksimalno očuvanje okolnih zubi tako što se izbjegava njihova preparacija (brušenje)
  • Pravovremenom ugradnjom zubnih implantata izbjegava se resorpcija (povlačenje) kosti do koje dolazi uslijed gubitka prirodnog zuba
  • Zubnim implantatima postiže se kako funkcionalna tako i estetska imitacija prirodnog zuba što bi značilo da se pacijentu s ugrađenim implantatom omogućava normalna svakodnevna funkcija (govor, žvakanje) kao i maksimalni estetski izgled
  • Pomoću zubnih implantata pacijenti s problemom potpune bezubosti mogu se opskrbiti s velikim rasponom protetskih radova na implantatima , od potpuno fiksnih do mobilnih koji su pričvršćeni na implantatima
  • Ugradnja zubnih implantata predstavlja jednu od najsigurnijih i najtrajnijih stomatoloških metoda – postotak uspješnosti je 95 – 100%

Proizvođači zubnih implantata

U poliklinici Regenius koristimo samo provjerene marke zubnih implantata koji se odlikuju vrhunskom kvalitetom i odličnim rezultatima terapije.

Tako naši pacijenti imaju na raspolaganju premium Straumann zubne implantate poznatog švicarskog proizvođača koji jamče vrhunske rezultate i dugotrajno rješenje.

Straumann sustav zubnih implantata već je 60 godina prisutan na tržištu te je jedan od samo 10-ak premium implantata na svijetu.

Uz Straumann implantate u našoj ponudi nalaze se i ICX implantati poznatog njemačkog proizvođača Medentis, koji objedinjuju spoznaje uspješne implantologije u posljednjih 20 godina. ICX implantati imaju široku primjenu jer ispunjavaju sve zahtjeve, a cjenovno su pristupačniji.

Svojim pacijentima želimo pružiti samo najbolje jer težimo dugoročnoj suradnji i partnerskom odnosu sa svakim našim pacijentom.

Kandidati za ugradnju zubnih implantata

Skoro svaka osoba koja je izgubila zub/zube ili su zubi oštećeni do te mjere kada je jedina opcija njihova ekstrakcija, kandidat je za ugradnju implantata. Preduvjeti uspješne implementacije su dobra oralna higijena i zdravstveno stanje pacijenta. Iz tog razloga prije same ugradnje zubnih implantata potreban je detaljan pregled usne šupljine od strane stručnog oralnog kirurga te izrada 3D ortopan snimke pomoću koje se utvrđuje stanje kosti te predlaže postupak ugradnje i plan terapije.

PACIJENTI STARIJE ŽIVOTNE DOBI ČESTO MISLE DA SU NJIHOVE GODINE PREPREKA ZA USPJEŠNU UGRADNJU ZUBNIH IMPLANTATA. MEĐUTIM, TO NIJE UVIJEK PRAVILO. NAIME, ZDRAVSTVENO STANJE PACIJENTA JE NAJVAŽNIJI I ODLUČUJUĆI FAKTOR USPJEŠNOSTI UGRADNJE I NE OVISI UVIJEK O DOBI.
U SLUČAJU DA IPAK POSTOJE ODREĐENE KRONIČNE BOLESTI, TADA SE TERAPIJA I PLAN DENTALNE REHABILITACIJE OBAVLJA U SURADNJI I DOGOVORU SA PACIJENTOVIM LIJEČNIKOM.

Kada se koriste implantati?

NEDOSTATAK JEDNOG ZUBA
U slučaju nedostatka jednog zuba, postavljanje zubnog implantata u većini slučajeva je najbolja opcija. Njime se susjedni, zdravi zubi ne oštećuju jer nema potrebe za njihovim brušenjem.
Nakon razdoblja oseointegracije (sraštavanja implantata s kosti) koje traje između 3-6 mjeseci na implantat se stavlja suprastruktura (nadogradnja) i trajna krunica.
Postavljanjem trajne krunice postiže se imitacija prirodnog zuba te nema razlike između njega i ostalih zubi. Zubne krunice mogu biti izrađene od metal keramike, cirkon keramike i potpune (e-max) keramike.
Nedostatak više zubi
U slučaju nedostatka više zubi, preporuka je napraviti most koji ima uporište na 2 ili više implantata, ovisno o tome koliko vam zubi nedostaje. Kao i kod nedostatka jednog zuba i u ovom slučaju nakon ugradnje implantata potrebno je pričekati sraštavanje implantata sa zubnom kosti nakon čega slijedi protetska rehabilitacija.
Nedostatak svih zubi

U slučaju nedostatka svih zubi pacijenti imaju nekoliko opcija. Konačan odabir ovisi o trenutnom dentalnom stanju, ali i financijskim mogućnostima. U praksi najčešće koristimo:
– Potpuno fiksni rad nošen implantatima
ALL on 4 metodu
– Mobilni rad ( protezu ) koja je nošena i pričvršćena implantatima

Potpuno fiksni rad nošen implantatima podrazumijeva rješenje s većim brojem implantata (4-8) i protetskom nadoknadom mostom koji najčešće sadrži 12 krunica.
ALL on 4 je zubni most fiksiran na 4 implantata. Podrazumijeva dvije posjete, s tim da se u prvoj posjeti već dobiju privremeni ali fiksirani zubi. (link na ALLon4)
Mobilni radovi nošeni implantatima najčešće zahtijevaju manji broj implantata (2-4) te se takvi radovi skidaju što omogućava vrhunsko održavanje higijene, a s druge strane i normalnu funkciju u svakodnevnom životu.

Za više informacija o tretmanu ili naručivanje nazovite odmah

Prijava na newsletter

.

PLANIRANJE UGRADNJE
ZUBNIH IMPLANTATA

Planiranje ugradnje zubnih implantata važno je koliko i sama ugradnja te se u ovoj fazi s pacijentima obavljaju opsežni razgovori o njihovom zdravstvenom stanja te izrađuju 3 D (CBCT) snimke koje stomatologu daju točan uvid u sve čimbenike o kojima ovisi uspješnost zahvata. To su primjerice kvaliteta i gustoća kosti i njezina prokrvljenost, oblik zubnog luka, međučeljusni odnosi, odnosi sila za žvakanje i slično.
Na ovaj način se maksimalno povećava predvidljivost zahvata što dovodi do njegove veće uspješnosti kao i dugotrajnosti ugrađenih implantata.

Poliklinika REGENIUS raspolaže s kompjuterski navođenom implantologijom koja pomoću 3D tehnike može točno odrediti položaj implantata te pomaže kirurgu prilikom zahvata i ugradnje implantata.

Tijek ugradnje zubnih implantata

Ugradnja zubnih implantata odvija se pod lokalnom anestezijom.

Iako mnogi pacijenti imaju krivu percepciju o postupku ugradnje zubnih implantata to je zapravo standardni postupak u stomatologiji koji je uz lokalnu anesteziju potpuno bezbolan i ne traje dugo.

U slučaju da se ugrađuje više implantata odjednom (od 6 do 8 implantata) ili ako pacijent osjeća veliki strah od zahvata, cijeli postupak može se odraditi pod tzv. sedacijom.

To je vrsta anestezije pod kojom pacijent ostaje i dalje budan, može surađivati s kirurgom, ali ne osjeća strah ni bilo kakvu nelagodu.

Uspješnost ugradnje i održivosti zubnih implantata je od 95 % do 100% za pacijente koji imaju sve zadovoljavajuće indikacije za njihovu ugradnju.

Pratite nas
na društvenim mrežama

Koraci ugradnje zubnih implantata

korak

Vađenje postojećeg lošeg zuba (ako nije već izvađen) i ugradnja implantata. Sama ugradnja implantata odvija se pod lokalnom anestezijom. Postupak je siguran i bezbolan. Nakon ugradnje implantata slijedi razdoblje tzv. oseointegracije (sraštavanje implantata sa zubnom kosti), a koja u prosjeku traje od 2 do 3 mjeseca za donju čeljust, te od 3 do 6 mjeseca za gornju čeljust.
U ovoj fazi, ukoliko je moguće, izrađuje se privremeni protetski nadomjestak, pazeći pritom da se ne opterećuje implantat/i.

korak

Postavljanje gingiva fomera. Nakon razdoblja oseointegracije pacijent ponovno dolazi u polikliniku kada započinje druga faza. Druga faza podrazumijeva „otvaranje“ implantata i postavljanje gingiva formera koji služi za oblikovanje zubnog mesa (gingive) na mjesto gdje će doći trajna krunica.

korak

Postavljanje suprastrukture ili abutmenta koji služi kao veza između implantata i zubne krunice.

korak

Postavljanje trajnog protetskog nadomjestka (najčešće metal-keramička ili cirkon-keramička krunica) na suprastrukturu čime se postiže funkcionalno-estetski nadomjestak koji savršeno imitira funkciju i izgled prirodnog zuba. Druga faza koja podrazumijeva korake 2, 3 i 4 traje otprilike od 5 do 7 dana.

Ako kost nije zadovoljavajuće kvalitete, može se poboljšati pomoću raznih materijala koji su dostupni na tržištu.

U ovom pogledu, poliklinika REGENIUS otišla je korak dalje u odnosu na svoju konkurenciju te svojim pacijentima nudi potpomognuto obnavljanje zubne kosti pomoću matičnih stanica iz masnoga tkiva.

Postoperativna njega

Nakon završetka zahvata ugradnje zubnih implantata pacijentima dajemo sredstva protiv bolova, a u iznimnim situacijama i antibiotike. U slučaju pojave otekline savjetuje se iznad operiranog mjesta držati led ili hladne obloge.
U razdoblju postoperativne njege svi pacijenti imaju potpunu podršku našeg stručnog tima.
Naši doktori daju temeljite upute ,kako usmene ,tako i pismene o održavanju oralne higijene te ako je potrebno prođu sa svakim pacijentom način korištenja preparata i uređaja za održavanje oralne higijene pokazivanjem videa te u njihovim ustima kako bi što jasnije dobili sliku o pravilnom održavanju higijene.

Za dugotrajnu uspješnost i održivost implantata neophodna je besprijekorna higijena usne šupljine koja podrazumijeva redovito pranje zuba (minimalno dva puta dnevno), korištenje zubnog konca te tekućine za ispiranje usta.

Redovita kontrola kod stomatologa također je nužna i to osobito u razdoblju oseointegracije kada se provjerava tijek srastanja implantata s kosti. U slučaju izostanka oralne higijene može doći do stvaranja plaka koji se s vremenom pretvara u kamenac, što pak dovodi do povlačenja zubnog mesa i kosti.

U slučaju izostanka oralne higijene može doći do stvaranja plaka koji se s vremenom pretvara u kamenac, što pak dovodi do povlačenja zubnog mesa i kosti.

Tako implantati gube svoju koštanu potporu i može doći do njihovog ispadanja. Prema tome, svaki pacijent mora preuzeti odgovornost za svoje oralno zdravlje i redovitu higijenu usne šupljine.