Hibridne operacije grudi

Hibridna operacija grudi je relativno novi concept koji podrazumijeva spoj silikonskih implantata i vlastitog masnog masnog tkiva.

Konačni rezultat su povećane grudi koje izgledaju prirodno i estetski vrlo poželjno.

KANDIDATI

Ponekad se javljaju pacijentice koje žele umjereno povećanje grudi, odnosno za 1 – 2 konfekcijska broja, a u tijelu nemaju dovoljno masnog tkiva kako bi to postigle. Također, javljaju se pacijentice s grudima smještenim jako sa strane ili prema prsnoj kosti. Neke pacijentice nemaju dovoljno potkožnog tkiva u dojkama da bi se implantat stavio potkožno, a ne žele implantat ispod mišića.

Pratite nas
na društvenim mrežama

METODA ZAHVATA

U tim slučajevima hibridna operacija najbolja je metoda izbora. Kod hibridne operacije koristimo se silikonskim implantatom za osnovno povećanje grudi odnosno postizanje volumena, a pomoću masti se postiže oblik dojki, popravljaju se neravnine, skriva rub implantata, naglašava područje dekoltea i popravlja asimetrija. U našoj poliklinici takav se zahvat danas obavlja u 50 posto operativnih zahvata koji uključuju silikonski implantat.

Za više informacija o tretmanu ili naručivanje nazovite odmah

Prijava na newsletter

.

OPORAVAK

Oporavak nakon hibridne operacije povećanja grudi uvelike ovisi o tome koliko masti moramo uzeti da bismo postigli rezultat koji želimo: što više masnog tkiva uzmemo s više različitih mjesta, to je duži i teži oporavak. Područje dojke nakon operacije natečeno je s hematomima, ali obično uzrokuje malo ili nimalo boli. Na mjestima uzimanja masti bit će modrica, ona će biti natečena i bolna, a nekoliko dana boljet će i kretanje. Najčešće predlažemo pacijenticama bolovanje od 14 dana kako bi se oporavile nakon operacije. Kao i kod bilo kojeg postupka transfera masti konačni rezultat vidjet će se tek 4 – 6 mjeseci nakon operacije, a blagotvorni učinci djelovanja matičnih stanica nastavit će se tijekom više mjeseci, pa čak i godina. Nakon 3 tjedna pacijentica se može vratiti većini uobičajenih aktivnosti, a nakon 6 tjedana vježbama u teretani koje uključuju muskulaturu toraksa i ramenog obruča. Potrebno je nositi anatomski grudnjak 6 tjedana.