Korekcija očnih kapaka i podočnjaka

blepharoplastica

S godinama koža oko očiju gubi svoju elastičnost te dolazi do stvaranja viška kože u području očnih kapaka. Lice poprima umoran i star izgled.
Operativni zahvat kojim se ostranjuje višak kože i/ili masnih jastučića oko očiju naziva se blefaroplastika.

Pratite nas
na društvenim mrežama

OPERATIVNI ZAHVAT

Operativni zahvat korekcije očnih kapaka i podočnjaka izvodi se najčešće u lokalnoj anesteziji, ali moguće ga je obaviti i u općoj antesteziji. Blefaroplastikom se korigiraju spušteni kapci, odstranjuju se izraženi podočnjaci te brišu vidljivi nabori. Pacijentu se uklanja višak kože, ponekad i dio mišića, te masnog tkiva kapaka ili podočnjaka. Blepharoplastica je bezbolna za pacijenta i traje 30 minuta za gornje i 45 minuta za donje kapke. Rezovi se rade u prirodnim borama tako da su nevidljivi, a šavovi se skidaju 5 -7 dana nakon operacije.

Za više informacija o tretmanu ili naručivanje nazovite odmah

Prijava na newsletter

.

KANDIDATI

Blepharoplastica ili korekcija očnih kapaka i podočnjaka radi se uglavnom kod pacijenata starije dobi kojima su promjene na očnim kapcima estetski neprihvatljive. Međutim, zahvat nije rezerviran samo za starije. Dosta se mlađe populacije, koja nije zadovoljna estetskim izgledom očiju, odlučuje na korekciju kapaka i/ili podočnjaka. Nakon blefaroplastike lice izgleda mlađe, svježije i odmornije.

OPORAVAK

Potrebno je stavljati hladne obloge na kapke prvih 24 sata i mirovati. Povratak svakodnevnim aktivnostima obično se planira nakon 10-14 dana. Korekcija očnih kapaka često se kombinira sa face-liftom ili još bolje sa ANTI-AGE tretmanom pomoću matičnih stanica.