Smanjivanje ženskih grudi

Operacija smanjivanja grudi ili redukcijska mamoplastika je operativni zahvat kojim se uklanja veća količina tkiva u grudima. Moguće je tijekom te operacije odraditi i oblikovanje grudi. Nakon zahvata neophodno je 14 dana nositi kirurški grudnjak, hospitalizacija traje 1 dan, na posao možete ići već nakon jednog tjedna, a ukoliko se bavite sportom s aktivnostima možete nastaviti nakon mjesec dana.
Ova operacija se radi iz estetskih i funkcionalnih razloga. Osobe s velikim grudima često trpe bolove u vratu i leđima, otežano se kreću, ne mogu se baviti sportom te imaju upale kože ispod dojki. Zbog svega toga trpi vratna i grudna kralježnica.

Za više informacija o tretmanu ili naručivanje nazovite odmah

Prijava na newsletter

.

tijek postupka

Prilikom dolaska u Polikliniku na konzultacijski pregled pacijentici se uzima anamneza kako bi se ispitalo postojanje eventualnih obiteljskih oboljenja i njezino trenutačno stanje.
Potrebno je uraditi standardne pretrage krvi i urina: KKS, SE, koagulogram, GUK, urea, kreatinin, kompletni urin, EKG i ultrazvuk. Većina nalaza moguće je obaviti u Poliklinici REGENIUS.
Sam zahvat smanjivanja grudi traje od 2-3 sata.

Metode zahvata

Postoji više kirurških metoda za ovaj zahvat. Za koju metodu će se kirurg odlučiti ovisi o veličini dojki, starosnoj dobi žene i iskustvu kirurga. Danas se najčešće primjenjuje tehnika vertikalne stapke ( vertical pedicle technique ), tehnika inferiorne stapke ( inferior pedicle technique ) i tehnika središnjeg izbočenja ( central mound technique ). Ukoliko se radi konvencionalna metoda na dojkama ostaju ožiljci u obliku obrnutog slova T. Rezovi se pažljivo zatvaraju i stavlja se kompresivni zavoj.

Uvijek se zbog predostrožnosti mala količina tkiva dojke šalje na pato-histološku analizu. Pacijentica ostaje u Poliklinici 24 sata i za to vrijeme je pod punom medicinskom njegom. Također, daju joj se pisane upute kako da njeguje dojke kod kuće. Šavovi se vade 10 dana nakon operacije, a kompresivni grudnjak treba nositi dva mjeseca. U slučaju bilo kakvih komplikacija ( krvarenje, infekcija i sl.) pacijentica se odmah mora javiti estetskom kirurgu.

Pratite nas
na društvenim mrežama