Korekcija odstojećih uški

Otoplastica

Korekcija ušiju se najčešće izvodi u dječjoj dobi s obzirom da rast i razvoj ušne školjke završavaju u 4. godini života. Time se sprječavaju daljnje neugodnosti koje dijete može doživjeti od svojih vršnjaka. Upravo iz tog razloga estetska operacija ušiju na djeci preporučljiva je prije njihovog polaska u školu. Međutim ovom zahvatu se svakako mogu podvrgnuti i stariji ljudi kojima “klempave” uši smetaju. Operacija se izvodi modeliranjem hrskavice uha, te priljubljivanjem ušne školjke glavi.
Zahvat traje oko 30 minuta do jednog sata. Može se izvesti u lokalnoj ili općoj anesteziji, ovisno o dobi ali i želji pacijenta.

Zahvat

Korekcija ušiju trajno se rješava problem “klempavosti”. Više je metoda kojima se uši mogu korigirati, ali najčešće se pravi rez iza uha, pristupa se hrskavici koja se modelira, odstranjuje se njezin višak ukoliko ga ima kao i višak kože, te se uške fiksiraju u pravilan položaj. Estetska operacija ušiju ostavlja operativni rez koji je teško vidljiv jer se nalazi u naboru između uha i glave.

Za više informacija o tretmanu ili naručivanje nazovite odmah

Prijava na newsletter

.

NAKON ZAHVATA

Nakon zahvata stavlja se debeli zavoj oko glave koji pokriva uši. Zavoj se nosi 24 – 48 sati, a nakon toga ga zamjenjuje elastična traka koja mora biti dovoljno široka i čvrsta da u potpunosti pokriva uši i fiksira ih. 5 dana nakon operacije elastična traka se nosi 24 h dnevno, a nakon toga samo noću kroz narednih 3-4 tjedna. Šavovi se skidaju nakon cca. 7 dana.

Pratite nas
na društvenim mrežama