Prirodno povećanje grudi pomoću matičnih stanica

Prirodno povećanje grudi sa matičnim stanicama izvodi se na približno sličan način kao i kod anti-age tretmana. Jedina razlika je u količini isisane masti. Stoga ovu metodu ne preporučujemo osobama koje su izrazito mršave. U poliklinici ME-DENT (preteča poliklinike REGENIUS) za regenerativnu medicinu i estetsku kirurgiju obavljena je prije 3 godine prva operacija povećanja grudi sa matičnima stanicama. Pacijentica je bila talijanka, srednjih godina, majka troje djece. Do sada je obavljeno niz sličnih operacija i pacijentice su zadovoljne svojim novim, prirodnim izgledom. Prije desetak godina u Hrvatskoj su neke poliklinike i bolnice počele eksperimentiranje sa mogučnošću povećanja grudi sa masnim tkivom ( bez odvajanja matičnih stanica ) no, problem je bio u tome što bi se veći dio tog masnog tkiva tijekom vremena resorbovao.

 

 

Danas, zahvaljujući tvrtki Cytori Therapeutics, prije svega njezinom osnivaču, dr. Marku Hendricku, koji je 2001 godine otkrio način odvajanja matičnih stanica iz masnoga tkiva, imamo savršen način povećanja grudi na prirodan, bezbolan i trajan način. Klinička primjena Celution sustava započela je u mnogim zemljama širom svijeta, a kliničke studije su u tijeku u medicinskim ustanovama u Japanu, Njemačkoj, Italiji, Španjolskoj i Hrvatskoj. Poliklinika REGENIUS za sada jedina u Hrvatskoj koristi Celution sustav. U području plastične kirurgije, transplantacija matičnih stanica iz masnoga tkiva pomoću Celution metode izvodi se na Sveučilišnoj bolnici u Nagasakiju pod nadzorom dr. Sadanori Akite. Na tom sveučilištu obučavao se i naš tim doktora 3 godine a edukacija traje i dalje jer se radi o kontinuiranom procesu.

Prije operacije povećanja grudi

Operacija povećanja grudi matičnim stanicama sljedi nakon razgovora sa kirurgom. Otvoreno mu recite Vaše želje a kirurg će da procijeni koliko su one realne i izvodljive. Kirurg će Vam skrenuti pažnju na niz čimbenika od kojih zavisi uspjeh same operacije. Pušenje mora prestati najmanje 2 tjedna prije i 2 tjedna poslije operacije. Bit ćete upozoreni i na lijekove koje ne smijete uzimati ( andol, acisal i sl. ) jer oni mogu izazvati pojačano krvarenje tijekom i nakon operacije. Potrebno je uraditi pretrage krvi, urina, te EKG. Krvna slika je veoma važna jer nam pokazuje vrijeme zgrušavanja krvi. Sve se radi u poliklinici REGENIUS, centru za regenerativnu medicinu i estetsku kirurgiju. Ukoliko postoje neke nasljedne bolesti u obitelji, obavezno recite liječniku za njih. Fotografirati ćemo Vas i slike pohraniti u Vaš medicinski karton. Dan prije operacije i jutro kada je operacija zakazana, koristit ćete kod tuširanja antibakterijski sapun i pjenu ostaviti da djeluje najmanje 10 minuta. Deset sati prije operacije nemojte ništa jesti ni piti. U poliklinici ostajete jednu noć pod punom medicinskom skrbi a sljedeće dvije noći provest ćete u bolničkom apartmanu.

Operacija povećanja grudi

Povećanje grudi se mora izvesti u kombinaciji sa liposukcijom jer se jedino na taj način može izvaditi potrebno masno tkivo. Koriste se tanke kanile koje ne oštećuju tkivo jer je veoma bitno sačuvati u masnom tkivu što veći broj matičnih stanica. Pacijent je pod općom anestezijom. Potrebno je izvaditi najmanje 400-500 ccm masnoga tkiva. Polovina masti koristi se za stvaranje volumena potrebnog za ispunjavanje dojki dok se iz druge polovine izoliraju matične stanice. Upravo taj postupak predstavlja novinu i prednost ovakvoga zahvata. Isisana mast ubrizgava se u uređaj Celution System u kojem se masne stanice ispiru enzimima koji razgrađuju veze koje drže masne stanice zajedno. Centrifuga odvaja masne od matičnih stanica, te ih koncentrira. Taj se koncentrat potom dodaje u prvu polovinu masnih stanica koje su izvađene liposukcijom. Tako se stvara tekuća suspenzija spremna za injektiranje koja je obogaćena matičnim stanicama. Koristeći alat nazvan Cellbrush, kirurg u više navrata, posebnom tehnikom injektira obogaćenu suspenziju u grudi te ih na taj način oblikuje.

Cijeli zahvat obično traje nekoliko sati, ovisno o opsegu liječenja a uneseno tkivo brzo se vezuje za postojeće. U roku od 48 sati stvaraju se nove kapilare i krvne žile koje se upliću kroz nove stanice te ih opskrbljuju kisikom i hranljivim tvarima, tako da tkivo postaje stabilno. Može se reći da se transplantirane matične stanice diferenciraju u novo masno tkivo ili vaskularne endotelne stanice. Novostvorene grudi su trajne. Važno je reći da je povećanje grudi transplatacijom masnoga tkiva sa matičnim stanicama, postupak koji daje trajne rezultate. Uvijek se ubrizga 10-20% više masnoga tkiva sa matičnim stanicama jer su dosadašnja iskustva pokazala da 70-80% masti ubrizgane ovom metodom preživljava a stanje se u potpunosti stabilizira nakon dva mjeseca. Na taj način pacijentica dobiva veličinu i oblik kakav je željela i to za cijeli život. Postupak je potpuno siguran i ne postoji mogućnost odbacivanja.

 

Provjerite i sljedeću metodu povećanja grudi: Povećanje grudi pomoću implanata

Nakon povećanja grudi

Nakon povećanja grudi pacijentica jednu noć ostaje u poliklinici REGENIUS a o njoj se brine medicinska sestra. Za ona područja na kojima je rađena liposukcija, obično su to trbuh i bedra, dobivate elastični steznik koji se nosi 6 tjedana. On će Vam pomoći da se koža priljubi u vrati u normalu dok za grudi ne trebate ništa. Na njima će jedno vrijeme biti vidljivi samo ubodi injekcija koji vrlo brzo nestaju. Prednosti ove metode povećanja grudi su velike: postoperativni tijek je mnogo lakši, grudi zadržavaju osjet na dodir, nema stranog tijela u Vašem organizmu, nema rezova, skidanja šavova, mogućih ožiljaka a rezultati su trajni. Injektirano područje nije bolno poslije zahvata a pacijent se vrlo brzo može vratiti svojim uobičajenim poslovima.


    Priložite datoteku

    Molimo da prije unošenja svojih osobnih podataka proučite našu Politiku privatnosti dostupnu na našoj web stranici