Povećanje obujma penisa

Mnogi muškarci nisu zadovoljni širinom svog penisa i takav kompleks/frustracija često utječe i na kvalitetu spolnog života. Korekcijom ovog estetskog nedostatka pacijentima se vraća samopouzdanja, a razina kvalitete života diže se na višu razinu. 

OPERATIVNI ZAHVAT 

Povećanje obujma penisa zahvat je kojim se obično s abdomena uzima i obradi mast planirana za lipofiling. Mast se potom aplicira cirkularno oko tijela penisa u potkožno tkivo. Obično se aplicira do maksimalno 50 ml obrađene masti, ovisno o početnom stanju penisa. Glavić i prepucij ne pune se s masti. Predviđeno povećanje cirkumferencije odmah po zahvatu je 30 – 40 % s mogućnošću apsorpcije dijela masti u sljedećim mjesecima. Osim oko tijela penisa dio masti aplicira se i iznad korijena penisa. Zahvat se može učiniti u lokalnoj ili općoj anesteziji. 

OPORAVAK

Nakon zahvata preporučuje se 3 tjedna izbivati sa sportskih aktivnosti te se 6 tjedana suzdržavati od seksualnih aktivnosti. Mast djeluje trenutno, ali i tijekom sljedećih nekoliko mjeseci, pa i više godina putem matičnih stanica iz masti koje povećavaju obujam penisa i kožu čine kvalitetnijom. Postupak je ponekad potrebno ponavljati.