Povećanje stražnjice/Brazilian butt lift

Pojam estetski privlačne stražnjice promijenio se. Prije je mala stražnjica bila poželjna, a danas se zahvaljujući popularizaciji naglašenih oblina stražnjice kakve imaju Jennifer Lopez i Beyonce upravo takve stražnjice smatraju poželjnima. Danas naše pacijentice žele veće, okrugle i čvršće stražnjice. Zbog genetike i starenja neke osobe ne mogu postići takav izgled vježbanjem i načinom prehrane. 

OPERATIVNI ZAHVAT

U slučaju kada kod takvih pacijentica imamo višak masti u području abdomena, „ljubavnih ručki“, bokova ili natkoljenica, mast se može uzeti i učiniti lipotransfer u područje stražnjice. Za popunjavanje stražnjice potrebna je veća količina masnog tkiva nego za dojke pa je i duljina operativnog zahvata između 3 i 6 sati. U većine pacijentica javlja se nelagoda, oteklina, hematomi i bolovi na mjestima uzimanja masnog tkiva. 

OPORAVAK

Prilikom ovog zahvata jako je bitno da barem prva 2 tjedna ne dođe do pritiska na transferiranu mast. To podrazumijeva spavanje na trbuhu i izbjegavanje sjedenja na stražnjici najmanje 2 tjedna, a preporuka je i do 6 tjedana.