Povećanje grudi pomoću implantata

Povećanje grudi pomoću implanata poznato i pod nazivom augmentacijska mamoplastika, operativni je zahvat koji se vrši pod općom anestezijom i traje oko 1-2 sata. Radi se pomoću silikonskih umetaka koji se smještaju ispod prsne žljezde ili prsnog mišića. U suradnji sa kirurgom pacijent odabire vrstu implantata, veličinu i oblik. Hospitalizacija nakon operacije povećanja grudi pomoću implanata traje 1-2 dana, oporavak obično 7 do 14 dana. Povećanje grudi se najčešće radi kod žena koje smatraju da imaju premale ili obješene dojke.

Donja dobna granica za ovaj zahvat je otprilike poslije šesnaeste godine života. Prije samoga zahvata određuje se mjesto reza, u zavisnosti od moguće situacije, želje same pacijentice i pravila poliklinike.

rez se može napraviti

ispod nabora dojke
oko bradavice
u potpazušju
u području pupka
Mjesto gdje će se implantat grudi plasirati, ispod prsne žljezde, ispod prsnog mišića ili djelomično ispod prsnog mišića, zavisi od kvalitete i veličine žljezde, kvalitete kože i potkožja te od jačine i kvalitete mišića. Također se mora osigurati dovoljan pokrov za implantat. Ukoliko pokrov nije dovoljan, implantat je vidljiv izvana, što djeluje neestetski. Preporuka struke je ne stavljati implantate prije poroda jer su dojke podložne promjenama usljed dojenja. Laktacija i trudnoća uzrokuju promjene veličine i kvalitete prsne žljezde. Žene koje su uradile silikonske umetke prije trudnoće, vjerojatno će nakon poroda morati ponovno izvršiti operaciju grudi. Dokazano je da implantati ne utječu na plod, ne predstavljaju nikakvu opasnost po dijete i ne sprečavaju dojenje. Svjetska ispitivanja nisu dokazala povećani sadržaj silikona u majčinom mlijeku.

Za više informacija o tretmanu ili naručivanje nazovite odmah

Prijava na newsletter

.
Povećanje grudi pomoću implanata slijedi nakon pregleda i kompletne laboratorijske pretrage. Također je neophodno uraditi i EKG te ultrazvuk. Sve ove pretrage moguće je uraditi u Poliklinici REGENIUS. Ukoliko u obiteljskoj anamnezi postoje oboljenja na grudima preporučujemo da se prije operacije izvrši mamografski pregled. U Poliklinici će Vas uputiti kakav je prijeoperacijski tretman, odnosno kakav je sami protokol. Prije operacije ne smijete 6 sati jesti niti piti. Kirurg će Vas također upozoriti koje lijekove ne smijete konzumirati tjedan dana prije operacije jer uzimanje nekih lijekova može pojačati krvarenje tijekom i nakon završenog zahvata. Ukoliko uzimate kontracepcijske tablete trebali bi se konzultirati sa Vašim ginekologom u vezi obustave uzimanja tableta. Ukoliko pušite, poželjno je prestati barem jedan do dva tjedna prije operacije i dva tjedna nakon operacije. Ukoliko Vam se dogodi prehlada, gripa i sl. svakako obavijestite liječnika.

Pratite nas
na društvenim mrežama