Tuberozne grudi

Tuberozne grudi su kongenitalna anomalija koju karakterizira nerazvijen donji pol dojke, veći gornji pol, nerazvijena, uska i visoko smještena inframamarna brazda te široka ispupčena areola.

Mogu biti zahvaćene obje ili samo jedna dojka.

Pratite nas
na društvenim mrežama

METODA ZAHVATA

Popravak ovakvog stanja uključuje preoblikovanje grudi te povećanje volumena. Osim lipotransfera i dodavanja matičnih stanica potrebno je i otpuštanje fibroznih tračaka koji inicijalno ne dopuštaju širenje donjeg pola. Također, u pojedinim se slučajevima bradavica areola kompleks treba kirurški suziti što rezultira ožiljkom oko bradavice. Ponekad je potrebno 2 ili više ponavljanja. Većina pacijentica s tuberoznim grudima mlade su žene između 20 i 25 godina života koje smatraju da im takve grudi utječu na kvalitetu života i svakodnevicu. Fantastično je vidjeti kako rezultat operacije utječe na njihov život.
Prilikom rješavanja problema tuberoznih grudi dodatnu pomoć može nam pružiti Brava sistem koji povećava prokrvljenost i širi kožu te tako kondicionira dojku za operativni zahvat.

Za više informacija o tretmanu ili naručivanje nazovite odmah

Prijava na newsletter

.

OPORAVAK

Najčešće predlažemo pacijenticama bolovanje od 10 dana do 2 tjedna kako bi se oporavile nakon operacije, jer će biti natečene, imat će podljeve i osjećaj nelagode, posebno na mjestima uzimanja masti. Većina pacijentica moći će se vratiti potpuno uobičajenim aktivnostima za otprilike 2 – 3 tjedna.