Liposukcija

Liposukcija je jedna od najpopularnijih metoda u današnjoj estetskoj kirurgiji. Ukoliko se izvodi od strane educiranih i iskusnih kirurga, komplikacije su zaista rijetke. Njome se brzo, učinkovito i trajno rješavate ružnih, masnih naslaga na kritičnim mjestima, koje niste uspjeli skinuti niti dijetom, niti tjelovježbom. Postoji više vrsta zahvata: liposukcija na trbuhu, obrazima, bradi, vratu, nadlakticama, grudima, abdomenu, bokovima, bedrima, potkoljenicama, zglobovima i stražnjici. Važno je napomenuti da liposukcija svakako nije tretman za smanjivanje tjelesne težine. Liposukcija je kirurška metoda za preoblikovanje određenih dijelova tijela na kojima dolazi do nakupljanja masnog tkiva, a kojega je nemoguće ukloniti drugim metodama (dijetama ili tjelovježbom).
Nakon liposukcije, ukoliko održavate svoju tjelesnu težinu na način da se zdravo i umjereno hranite te redovite bavite tjelovježbom, neće doći do ponovnog nakupljanja masnog tkiva na kritičnim mjestima.

naš pristup

Detaljan pregled i razgovor s kirurgom od ključne je važnosti za donošenje ispravne odluke.
Kirurg će saslušati sve Vaše želje, ali njegova dužnost je da Vam predoči realnu situaciju i ukaže što možete očekivati, a što ne. Na osnovu Vaše težine, kvalitete kože, tonusa mišića, količine i kvalitete masnoća te moguće distribucije tkiva, kirurg će odlučiti o vrsti i načinu liposukcije. Pravilno ocijenjena situacija je ključ uspjeha.
Još jedan od bitnih faktora koji utječe na uspjeh zahvata je kakvoća kože.
Čvrsta i elastična koža je preduvjet za postizanje željenih kontura tijela. Ukoliko je koža pretjerano opuštena i neelastična, to zahtijeva jedan sasvim drugi tretman.

Za više informacija o tretmanu ili naručivanje nazovite odmah

Prijava na newsletter

.

Prije liposukcije:

Potrebno je prestati pušiti 4 – 6 tjedana prije liposukcije. 2 tjedna prije zahvata potrebno je prestati uzimati lijekove protiv upala jer oni mogu izazvati krvarenje tijekom i nakon operacije. 24 sata do 12 sati prije zahvata trebate koristiti antibakterijski sapun prilikom tuširanja te pjenu ostaviti da djeluje najmanje 10 minuta. 8 sati prije operacije ne smije se jesti ni piti, tada započinje liposukcijska dijeta. Kada dođete u polikliniku REGENIUS, kirurg će Vam uzeti anamnezu, otvoreno porazgovarajte o bolestima, mogućim alergijama na lijekove i hranu te, ukoliko postoje, nasljednim bolestima.

Napravit će Vam se kompletne laboratorijske pretrage te snimiti EKG. U poliklinici će Vas fotografirati te će se fotografije pohraniti u Vaš karton. Par tjedana nakon operacije, također će se napraviti fotografije i usporediti snimci prije i poslije.

Tijek liposukcije:

Liposukcija se izvodi pod općom anestezijom. To znači da cijelo vrijeme tijekom zahvata spavate i ništa ne osjećate.
Operacija traje od jednog do tri sata ovisno o obujmu tretiranih regija.
Postoji nekoliko različitih tehnika liposukcije ovisno o načinu razmekšavanja i usisavanja masnog tkiva.
Sve tehnike podrazumijevaju prethodno ubacivanje tečnosti kroz rez tretirane regije čime se postiže njena čvrstina i nadutost, a smanjiva krvarenje i osjećaj nelagode.
Potom se kroz iste rezove uvode posebno oblikovane kanile kojima se masno tkivo prvo razmekšava, mehaničkim ili ultrazvučnim valovima, a potom usisava pomoću negativnog pritiska.
Na ovaj način omogućeno je odstranjivanje veće količine masti s minimalnim gubicima krvi. Maksimalna količina masti koja se može sigurno odstraniti ovisi o zdravstvenom stanju pacijenta, njegovoj težini, istovremenim drugim intervencijama i sl., ali ne više od 10% težine. Često se nameće potreba za preoblikovanjem pojedinih dijelova tijela putem preraspodjele masti tj. mast uzeta iz jednog djela tijela može se efikasno upotrijebiti za korekciju nedostataka masti ili deformiteta u drugim dijelovima tijela. Ova tehnika poznata je pod nazivom LIPOSKULPTURA.

Pratite nas
na društvenim mrežama

Nakon
liposukcije:

Nakon liposukcije ostajete u poliklinici REGENIUS od nekoliko sati do jednog ili dva dana, ovisno o obujmu intervencije. Svakako morate nositi posebno izrađene elastične steznike najmanje šest tjedana nakon operacije. Njihova uloga je da smanje otok i omoguće skupljanje i priljubljivanje kože u tretiranom području. Dobiti ćete lijekove protiv bolova, neki od postojećih analgetika. Krvni podljevi su minimalni i nestaju za tjedan do deset dana. Tretirana područja dobro je masirati i koristiti sredstvo za njegu kože.

24 h nakon zahvata se već trebate početi kretati, a s laganijim fizičkim aktivnosti možete početi za dva do tri tjedna. Najbolje je ići u lagane šetnje. Plivanje nije preporučljivo. Konačni rezultati liposukcije se vide nakon tri do šest mjeseci. Opet ponavljamo, nakon liposukcije potrebna je reducirana i kontrolirana ishrana i tjelovježba. To ne trebate doživljavati kao dijetu, već kao Vaš novi način života u koji krećete s tijelom kakvo ste oduvijek željeli.