FACE – LIFTING

Face-lifting

Zatezanje opuštene kože i muskulature lica i vrata jedna je od najznačajnijih operacija u estetskoj kirurgiji. Njome se uklanjaju znakovi starenja poput bora i opuštenog lica kome je narušen tonus i elastičnost. Licu se vraća svježina, a konture ponovno na mjesto na kojem su bile u mlađoj životnoj dobi.

Face – lifting zahvat koji čuva Vašu ljepotu. Dobna granica je nekada bila oko pedesete godine, danas je ona pomaknuta na četrdesete godine. Operacijom se zateže opuštena koža lica i vrata, uz odstranjenje njezinog viška. Da bi rezultat operacije bio što bolji i duži obično se zateže i ovojnica (muskulatura lica) mišića lica (SMAS).

Pratite nas
na društvenim mrežama

rez se postavlja

U vlasištu nekoliko milimetara od visine obrva i ispred uha. Nakon toga podiže se koža od potkožnog tkiva, te se zateže unutrašnji sloj. Nakon zatezanja unutarnjeg sloja, odstranjuje se višak kože, a kirurški rez se zašije.
Iza uha, ukoliko se radi opsežnije zatezanje vrata. Takav rez može se izvući u željenoj duljini kako bi odgovarao potrebama i zahtjevima korektivnog zahvata.
Ispod brade i ispod donje čeljusti u slučaju liposukcije vrata, tj. kirurškog uklanjanja masti centralnog dijela vrata i dodatnog zatezanja mišića.

TIJEK ZAHVATA I OPORAVAK

Zatezanje kože lica i vrata započinje laboratorijskim pretragama koje se također mogu napraviti u poliklinici REGENIUS, kao i snimiti EKG.

Zahvat se izvodi u općoj anesteziji, a pacijent ostaje jedan dan u poliklinici gdje ima potpunu medicinsku njegu. Face – lifting u prosjeku traje 3 – 4 sata i najčešće se istovremeno zatežu lice i vrat.

Kompresivni zavoj oko glave i dijela lica morat ćete nositi 7 – 14 dana 24 h dnevno nakon čega slijedi skidanje šavova, te je moguć povratak svakodnevnim aktivnostima.

Za to vrijeme bi se trebao povući postoperativni otok i eventualni krvni podljevi. U prvih 24 – 48 sati nakon zahvata preporučuje se stavljati hladne obloge i ukoliko je potrebno uzimati lijekove protiv bolova.

OŽILJAK OD FACE – LIFTINGA U PRAVILU JE NEVIDLJIV JER JE POZICIONIRAN U VLASIŠTU, KAO I PRIRODNOM NABORU ISPRED I IZA UHA. PRVI REZULTATI ZAHVATA VIDLJIVI SU VEĆ NAKON 14 DANA, A POTPUNI NAKON 6 – 12 MJESECI.