Zubna protetika

Zubne krunice su najbolje moguće protetsko rješenje u slučaju:

  • Dotrajalosti starog protetskog nadomjestka (krunice)
  • Velikog oštećenja ili loma prirodnog zuba
  • Ugradnje zubnog implantata
  • Estetskih nepravilnosti/anomalija prirodnog zuba

Zubna Protetika je grana dentalne medicine koja se bavi nadomještanjem izgubljenog zuba i/ili funkcionalno-estetskom korekcijom postojećeg zuba. U današnje vrijeme upravo dentalna protetika doživljava najveći „boom” zahvaljujući velikom napretku u tehnologiji i materijalima koji se koriste za izradu protetskih nadomjestaka, što omogućava našim doktorima i zubnim tehničarima da u potpunosti zadovolje funkcionalne i estetske zahtjeve naših pacijenata.

Posebna ponuda

CIRKON
KERAMIČKE KRUNICE

Zubne krunice su fiksni protetski nadomjestci koji svojom funkcijom i estetikom imitiraju prirodni zub. Zubne krunice su najbolje moguće rješenje ako imate zub koji je oštećen ili estetski neprihvatljiv.

270 €

350 €

Before Image After Image
Before Image After Image
Before Image After Image
Before Image After Image
Before Image After Image
Before Image After Image
Before Image After Image
Before Image After Image
Before Image After Image

Fiksna protetika

Metal-keramičke krunice

Kombinacija materijala koja se često koristi za izradu krunica i mostova je metal-keramika. Metal se koristi kao baza, a keramika nanosi preko metala tako da metalna osnova nije vidljiva. Metal osigurava čvrstoću i stabilnost krunice, a keramika oponaša boju i oblik prirodnog zuba. Metal-keramičke krunice pacijentima predstavljaju dosta dobar omjer cijene i kvalitete. Naime, metal-keramičke krunice karakteriziraju prihvatljive cijene, čvrstoća i dugotrajnost te keramička estetska komponenta. Prednost metal keramičkih protetskih nadomjestaka je svakako njihova čvrstoća, dugotrajnost i otpornost na pucanje, što omogućava protetsku opskrbu kod pacijenata s većim brojem izgubljenih zubi. S druge strane, keramički dio može zadovoljiti gotovo sve estetske zahtjeve zahvaljujući stručnosti i znanju naših zubnih tehničara, ali i tehnološkom napretku.

Cirkon-keramičke krunice

Cirkon-keramičke krunice bezmetalne su vrste krunica te se koriste u slučaju kada treba zadovoljiti visoke estetske zahtjeve u smislu postizanja što prirodnijeg izgleda i bjeline umjetnog protetskog nadomjestka.

Naime, cirkonska podloga ispod keramike dopušta određenu dozu translucencije svjetlosti i bijele je boje pa daje tehničaru veće mogućnosti imitacije susjednih zubi te postizanja najviših estetskih kriterija.

Cirkon se također odlikuje iznimno visokom čvrstoćom i stabilnošću te je izvrsne biokompatibilnosti (ne uzrokuje alergije i reakcije okolnog tkiva).

Potpuno keramičke krunice

Potpuno keramičke krunice predstavljaju najbolje estetsko rješenje prednjih zuba. Naime, keramika u potpunosti oponaša optička svojstva prirodnog zuba kao što su translucencija, transparencija i luminiscencija što rezultira krunicom koju je nemoguće razlikovati od prirodnog zuba. E-max keramiku odlikuje tri puta veća čvrstoća od cakline zuba, zato je pucanje ovakve vrste krunica svedena na minimum. Jedina mana potpuno keramičkih krunica složena je izrada koja ovisi i o anatomskim osobinama zuba samog pacijenta, stoga potpuno keramičke krunice nisu primjenjive u svim slučajevima. Današnja suvremena tehnologija kao što je CAD CAM tehnologija omogućava brzu izradu krunica i savršenu preciznost uz minimalnu invazivnost, visoku estetiku protetskog rada i puno dulji rok trajanja.

Ljuskice

Ljuskice ili veneers keramičke su navlake koje se postavljaju na prednju plohu zuba i zahtijevaju njegovo minimalno brušenje. Ljuskice se koriste u slučajevima kada pacijent želi minimalnim zahvatom proljepšati svoje zube. Ponekad zubi mogu biti netaknuti te se ljuskicama samo estetski poprave, dok ponekad i zubi koji su oštećeni u traumi ili su potamnjeli i izgubili svoju prirodnu bjelinu ili imaju manju ortodontsku anomaliju kao što je razmak (dijastema) mogu predstavljati indikaciju za opskrbu ljuskicama. U navedenim slučajevima ljuskicama se postiže vrhunski estetski rezultat te se u potpunosti prikriva nepravilnost prirodnog zuba. Vrhunska estetika koju ljuskica pruža omogućena je zahvaljujući izuzetno translucentnoj i transparentnoj keramici (porculan) od koje se ljuskica pravi.

Za više informacija o tretmanu ili naručivanje nazovite odmah

Prijava na newsletter

.

ZUBNI Mostovi

Zubni mostovi protetski su nadomjestci koji se primjenjuju u slučaju nedostatka jednog ili više zuba. Zubni most mora stajati na nosačima, a tu funkciju mogu imati vaši okolni prirodni zubi ili implantati. U slučaju da su nosači prirodni zubi, isti se moraju brusiti jer most ne može stajati samostalno bez čvrstog i stabilnog temelja. Iz ovog razloga uvijek je bolje, ako je to moguće, zub ili zube koji nedostaju nadoknaditi implantatima i time spriječiti brušenje zdravih zuba. CAD CAM tehnologija omogućava brzu izradu zubnih mostova, pod uvjetom da pacijent nema dodatnih zahvata kao što su liječenja, vađenja, ugradnja implantata i slično.

Pratite nas
na društvenim mrežama

Mobilna protetika

Potpuna ili totalna proteza

Potpuna ili totalna proteza mobilno-protetski je nadomjestak koji se upotrebljava kod pacijenata koji imaju potpuno bezubu čeljust. Izrada takvih proteza brza je i neinvazivna, a sastoji se od baze koja izravno leži na gingivi na kojoj su zubi. Baza je napravljena od ružičastog akrilata koji imitira gingivu (zubno meso) pacijenta i kao takva uklapa se u okolinu sluznice. Zubi koji se stavljaju u proteze izrađuju se od akrilata ili kompozita. Izrađuje se što veća baza da bi proteza mogla podnijeti sile žvakanja. Važno je napomenuti da je pravilna higijena totalne proteze nužna za njezinu dugoročnu održivost (treba ju najmanje dvaput dnevno izvaditi i očistiti), a preporučljivi su i kontrolni posjeti stomatologu najmanje dva puta godišnje. Ako je moguće i ukoliko je pacijent u mogućnosti naši doktori mogu predložiti plan ugradnje zubih implantata koji mogu pridržavati totalnu protezu.

Djelomična ili parcijalna proteza

Djelomična ili parcijalna proteza koristi se kod pacijenata kojima nedostaje više zubi, a nemaju zdravstvene preduvjete za postavljenje mosta ili ugradnju implantata ili jednostavno žele financijski prihvatljiviju varijantu mobilnog nadomjestka. Ova vrsta proteze u svojoj konstrukciji ima metalnu bazu te kopče kojima se omogućava njihovo fiksiranje za krunice koje se postavljaju na zube. Parcijalna proteza je mobilna i vadi se radi održavanja higijene, a fiksni dio, krunice, ostaju fiksirani na zubima.

Proteza na implantatima

Proteza na implantatima je zubna proteza koja se pričvršćuje na ugrađene zubne implantate. U svrhu postizanja maksimalne stabilizacije proteze, uglavnom se ugrađuju 4 implantata u gornju čeljust te najmanje 2 implantata u donju čeljust, ovisno o tome na koju čeljust/i se postavlja proteza. Nakon integracije implantata sa zubnom kosti postavljaju se različite veze koje protezu vežu s implantatima. Takva proteza je i dalje mobilna što znači da se može skinuti radi održavanja higijene, a veze sa implantatima omogućavaju bolju stabilnost i neometano funkcioniranje pacijenta.