Sedacija

svjesna sedacija

Za sve pacijente koji osjećaju strah od stomatologa ili jednostavno žele biti opušteni i smireni prilikom izvođenja dentalnog zahvata, u poliklinici REGENIUS nudimo posebnu vrstu anestezije poznatu pod nazivom svjesna sedacija. Svjesna sedacija omogućava pacijentima da ostanu budni i dalje surađuju s liječnikom dentalne medicine, a pri tome ne osjećaju bol, strah ili bilo kakvu nelagodu. Svi pacijenti koji se odluče na sedaciju, za vrijeme trajanja dentalnog zahvata pod strogom su kontrolom specijalista anesteziologije. Sedacija se provodi u strogo kontroliranim uvjetima koji zadovoljavaju najviše svjetske standarde.

Za više informacija o tretmanu ili naručivanje nazovite odmah

Prijava na newsletter

.

Postupak

Desetak minuta prije početka zahvata anesteziolog u strogo kontroliranim uvjetima intravenoznim putem uvodi anestetik, a njegovu količinu precizno određuje na temelju parametara kao što su dob, težina, vrsta i trajanje zahvata te zdravstveno stanje pacijenta.

Za vrijeme sedacije pacijentu se kontrolira tlak, puls, zasićenost kisikom, a po potrebi može se upotrijebiti i EKG. Šest sati prije dogovorenog zahvata pacijentu nije dopušteno piti i jesti.

Svjesna sedacija najčešće se daje pacijentima kod kojih je potrebno obaviti teže i opsežnije kirurške zahvate (implantologija, parodontne operacije, komplicirana vađenja i slično), ALI JE PRIMJENJIVA I KOD PACIJENATA KOJI OSJEĆAJU VELIKI STRAH OD STAMOTOLOGA (NEOVISNO O TOME KOJU VRSTU DENTALNOG ZAHVATA TREBAJU OBAVITI) ILI KOD DJECE MLAĐE ŽIVOTNE DOBI UKOLIKO JE POTREBNO.

nakon zahvata

Stanje pospanosti nakon završenog zahvata prolazi već nakon dvadesetak minuta, te je i u tom razdoblju pacijent pod nadzorom anesteziologa. Svakako preporučujemo dolazak u pratnji punoljetne osobe.

Sedacija svakako olakšava izvedbu većih kirurških zahvata kako pacijentu tako i stomatologu, te se sve češće koristi i prilikom rutinskih stomatoloških zahvata. Veseli nas što svojim pacijentima možemo ponuditi i ovakvu vrstu usluge pomoću koje sve osobe koje osjećaju veliki strah od stomatologa mogu brinuti o svom dentalnom zdravlju bez ikakvog straha.

Pratite nas
na društvenim mrežama