Estetska stomatologija

IZBJELJIVANJE
Izbjeljivanje u poliklinici Regenius kreće sa prvim ugodnim pregledom gdje Vam naši doktori uzmu otiske na osnovi kojih tehničar izradi Vaše individualne udlage koje možete preuzeti već idući dan te uz njih dobijete šprice za izbjeljivanje, za čije rukovanje dobijete detaljne upute naših doktora kojih se trebate pridržavati kako bi izbjeljivanje bilo uspješno.

Udlage nosite otprilike 10 noći u trajanju između 6-8 sati. Stari ispuni (plombe) ne mogu se izbjeliti no mogu se zamijeniti novim, svijetlijim ispunima. Isto tako endodontski liječeni zubi (kojima je izvađen živac) također se ne mogu na taj način izbijeliti no ukoliko takvi zubi imaju promijenjenu boju, za takve zube postoji takozvano „unutarnje izbjeljivanje“ kojim se u zub stavi uložak koji se nosi par dana te se prati napredak izbjeljivanja.

Pratite nas
na društvenim mrežama

ŠTO SU LJUSKICE ZA ZUBE?

Ljuskice ili veneers keramičke su navlake koje se postavljaju na prednju plohu zuba i zahtijevaju njegovo minimalno brušenje. Vrhunska estetika zubi koju postižemo s ljuskicama omogućena je zahvaljujući izuzetno translucentnoj i transparentnoj keramici (porculan) od koje se ljuskica pravi. Keramika je tanka poput ljuske jajeta, ne sadrži metalnu komponentu i daje savršenu estetiku zubi, uz potpunosti prirodan izgled. 

Upravo su keramičke ljuskice zaslužne za predivne osmjehe hollywoodskih zvijezda zbog čega je termin Hollywood smile postao imperativ za savršenu estetiku zubi i osmijeha.

Zbog načina izrade ljuskice s vremenom ne mijenjaju boju, te uz pravilnu njegu mogu potrajati i preko 10 godina.

TKO SU KANDIDATI ZA POSTAVU LJUSKICA ZA ZUBE?

Prije odluke o postavljanju ljuskica na zube potreban je pregled kod našeg stomatologa na kojem će se utvrditi jeste li kandidat za postavu ljuskica. Preduvjet je da prirodni zub nije u velikoj mjeri prekriven kompozitnim ispunom. 

Ljuskice se koriste u slučajevima kada su zubi:

  • oštećeni manjom traumom ili manjim karijesom 
  • potamnjeli i izgubili svoju prirodnu bjelinu
  • nepravilnog položaja i različite duljine
  • ortodontski nepravilni u smislu razmaka između zubi (dijastema) 
  • potrošeni uslijed škripanja ili stiskanja.

U navedenim slučajevima zubnim ljuskicama se postiže vrhunski estetski rezultat te se u potpunosti prikriva nepravilnost prirodnog zuba.

KOJI SU KORACI ZA POSTAVU LJUSKICA ZA ZUBE?

Prvi korak ka postavljanju ljuskica je svakako pregled kod našeg stomatologa na kojem se utvrđuje jeste li kandidat za ljuskice, koje nepravilnosti vam smetaju i koja su vaša očekivanja. 

Nakon toga slijedi drugi korak koji podrazumijeva minimalno brušenje zubi na koje će se postaviti ljuskice i uzimanje otisaka. Vaš otisak se šalje u zubotehnički laboratorij koji izrađuje ljuskice, a vi dobivate privremene ljuskice koje štite vaše izbrušene zube. 

U vašem sljedećem dolasku, što je ujedno i treći korak, potrebno je obaviti probu ljuskica gdje ćete vidjeti kako će vaši novi zubi izgledati, ali i ukazati na eventualne korekcije. Dorada je gotova u jedan do dva dana. 

Četvrti korak je ujedno i finalni korak kada se ljuskice trajno cementiraju a vi dobivate svoj savršeni osmijeh i zube kakve ste oduvijek željeli.

RAZLIKA IZMEĐU ZUBNIH LJUSKICA I ZUBNIH KRUNICA JE U TOME ŠTO SE LJUSKICE KORISTE ZA PREKRIVANJE MANJIH NEPRAVILNOSTI ZUBI, ZAHTIJEVAJU SAMO POVRŠINSKO BRUŠENJE I U NAJVEĆOJ MJERI KORISTE SE ZA ESTETSKI POPRAVAK PREDNJIH ZUBI.

S DRUGE STRANE, ZUBNE KRUNICE SE KORISTE USLIJED VELIKIH OŠTEĆENJA ZUBI KADA JE POTREBNO KRUNU POSTOJEĆEG ZUBA U POTPUNOSTI ZAMIJENITI SA ZUBNOM KRUNICOM.

Before Image After Image
Before Image After Image
ESTETSKI ISPUNI – PLOMBE

Estetski ispuni su kompozitne bijele plombe koje predstavljaju visoko kvalitetno rješenje u slučaju gubitka tvrdog zubnog tkiva uzrokovanog karijesom ili frakturom zubne krune.

Također se mogu koristiti kada pacijent zbog estetskih razloga želi promijeniti oblik, boju ili veličinu zubi. Razmak između zubi ili otkrhnuti dijelovi zuba uspješno se saniraju upravo estetskim ispunima, tj. bijelim kompozitnim plombama.

Bijeli ispuni (plombe) u današnje vrijeme u potpunosti su zamijenili amalgamske sive ispune, u najvećoj mjeri zbog estetskih razloga.

Sanacija zuba estetskim ispunom ne traje dugo i omogućava da pacijent u jednom posjetu vrati prirodni izgled zuba / zubi. Estetski ispuni dolaze u širokom spektru boja što omogućava svim pacijentima savršenu nadopunu zuba kojeg je potrebno sanirati i koji se uopće neće razlikovati od ostalih prirodnih zubi.

Za više informacija o tretmanu ili naručivanje nazovite odmah

Prijava na newsletter

.