Vistabel i dermalni fileri

VISTABEL

Pomlađivanje Vistabelom spada u jedan od najpopularnijih anti-age tretmana na svijetu. Riječ je o proizvodu američke farmaceutske firme Allergan a koristi se uklanjanje bora nastalih na području oko očiju (tzv. bore smijalice) i čela (tzv. bore mrštilice) koje uzrokuju uobičajeni pokreti upravo tih mišića. Ubrizgavanjem Vistabela u te mišiće blokiraju se živčani signali što dovodi do opuštanja mišića i izravnavanja bora.

Učinci tretmana Vistabelom vide se nakon 2-7 dana i traju u prosjeku od 6 – 8 mjeseci (dužina trajanja zavisi od kvalitete kože samog pacijenta).

Postupak je bezbolan, traje svega nekoliko minuta i ne zahtijeva anesteziju; jedino se područje koje se tretira umrtvi hladnim oblogom ili anestetičkom kremom.  

Za održavanje svježeg i mladolikog izgleda tretman je potrebno redovito ponavljati (u razmacima koje odredi doktor) a učinak se povećava sa svakim daljnjim korištenjem.   

Osoba se nakon tretmana može odmah vratiti svojim svakodnevnim obvezama. Preporuka je ne izlagati se odmah direktno suncu.

U slučaju dubljih i izraženih bora samo tretman Vistabelom neće donijeti zadovoljavajuće rezultate pa se iz tog razloga osobama starijim od 65 godina preporuča kombinacija Vistabela i dermalnih filera.  

Potrebno je naglasiti da je tretman Vistabelom odobrila američka organizacija Food and Drug Administration (FDA) koja kontrolira kvalitetu i sigurnost hrane i lijekova.

DERMALNI FILERI (Belotero, Teosyal, Juvaderm)

Zadnjih 10 godina dermalni fileri doživljavaju svoj procvat u primjeni popunjavanja bora lica ali i povećavanja usana. Najveća prednost dermalnih filera je to što se sastoje od hijaluronske kiseline koja je prirodna tvar i osnovna komponenta naše vlastite kože. Hijaluronska kiselina se ponaša poput spužve koja zadržava velike količine vode u sebi i time omogućava koži da bude nježna, svježa i zategnuta. Pokretljivost mišića je sačuvana a mimika lica omogućena. Iako se dermalnim filerima mogu tretirati sve zone lica, najbolji rezultati su se pokazali kod donje zone lica, tj. kod tretiranja nazolabijalnih brazda (od nosa prema usnama) ali i kod povećanja usana.   

Činjenica da se fileri sastoje od prirodne supstance čini ih kompatibilnim i biorazgradivim sa našom vlastitom kožom. Uz biokompatibilnost, prednost filera se očituje i u njihovoj jednostavnoj i bezbolnoj primjeni, sigurnosti korištenja te brzim i odličnim rezultatima.

Ukupno trajanje tretmana dermalnim filerima, zajedno sa pripremnim radnjama kao što su  čišćenje lica i nanošenje anestetičke kreme, obično traje od 30 do 60 minuta.

Dermalnim filerima lice se revitalizira, bore popunjavaju te se vraćaju volumen, elastičnost i svježina lica. Uz ovo, dokazano je da dermalni fileri potiču regeneraciju i stvaranje novog kolagena koji se sa starenjem gubi, što dovodi do stvaranja bora, rehidracije kože i gubitka volumena lica. Zanimljiv je podatak da između 40-te i 50-te godine života izgubimo 50% naše hijaluronske kiseline.  

Treba spomenuti da se dermalnim filerima mogu popunjavati već formirane bore na licu u svrhu pomlađivanja ali su prikladni i kod pojave prvih bora u svrhu njihove prevencije i što duljeg zadržavanja mladolikog lica. Nakon pojave prvih bora i tretmana hijaluronskim dermalnim filerima, preporuka je isti ponavljati otprilike svakih godinu dana što će omogućiti zadržavanje lica bez bora i gubitka volumena.  

Tretman se ne vrši osobama koje boluju od autoimunih bolesti, trudnicama, kao i kod osoba koje trenutno imaju bakterijsku ili virusnu infekciju kože.

Danas na tržištu postoji nekoliko vrsta dermalnih filera. U poliklinici REGENIUS nudimo tri vrste dermalnih filera provjerene kvalitete koji daju odlične rezultate:

BELOTERO

Dermalni filer Belotero koristi se za izglađivanje i popunjavanje bora, povećanje usana, obnavljanje volumena lica i rehidriranje kože.

Proizvodi Belotero  koriste se ovisno o strukturnim i funkcionalnim potrebama kože, u cilju postizanja što prirodnijih rezultata.

Belotero sa svojom patentiranom Dynamic Cross-Linking tehnologijom pruža idealnu  ravnotežu kohezivnosti, elastičnosti i plastičnosti kako bi zadovoljila potrebe kože te omogućila najfiniju dermalnu integraciju. Ovaj inteligentni dizajn napredno je rješenje estetskog dosega s predvidljivim i prirodnim rezultatima.

Belotero punila dostupna su u kombinaciji sa i bez lidokaina.

Dodavanje anestetika povećava ugodnost zahvata, posebno u osjetljivijim područjima.

Belotero Balance: neprimjetna integracija

Korekcija umjereno izraženih nazolabijalnih bora, marioneta, bora oko usana, glabelarnih bora, bora oko očiju.

Belotero Intense: prirodni izgled

Za korekciju dubljih bora – nazolabijalnih bora, marioneta, konture i augmentacija usana.

TEOSYAL

Teosyal je dermalni filer švicarske proizvodnje koji također sadrži cijeli niz injekcijskih dermalnih punila od neživotinjskog podrijetla i biorazgradive hijaluronske kiseline. Rezultati su trenutni a traju od 6 do 15 mjeseci, ovisno o tipu kože, zoni tretiranog područja, dubini aplikacije, i sl. Teosyal je 2008 godine ocijenjen kao proizvod godine u kategoriji punila. Područja koja su najprikladnija za tretiranje ovom vrstom filera su bore na čelu, nazolabijalne bore, bore oko usta i očiju, bore mrštilice na čelu, linija čeljusti, vertiklane linije na bradi i obrazima. Teosyal također daje odlične rezultate i kod punjenja usta te jagodica na obrazima.

JUVADERM

Dermalni fileri Juvaderm su također bazirani na hijaluronskoj kiselini koja predstavlja prirodnu tvar u koži a ponaša se na način da veže na sebe vodu što dovodi do povećavanja volumena tretiranog područja i time popunjavanja neželjenih bora. Kolekcija Juvaderm dermalnih filera namijenjena je tretiranju svih zona lica, uključujući „lifting“ obraza, popunjavanje bora oko usta i nazolabijalnih bora te povećanje usana. Uz ovu primjenu, Juvaderm dermalnim filerima mogu se tertirati i ožiljci od akni ali i pomladiti ruke, vrat i dekolte.

Rezultati tretiranja dermalnim filerom Juvaderm obično traju od devet mjeseci do godinu dana. 


    Priložite datoteku

    Molimo da prije unošenja svojih osobnih podataka proučite našu Politiku privatnosti dostupnu na našoj web stranici