Povećanje zubne kosti sa matičnim stanicama

Poliklinika REGENIUS u ponudi svih stomatoloških usluga ( estetska stomatologija, protetika, ortodoncija, implantologija, parodontologija, oralna kirurgija ) nudi revolucionarnu metodu povećanja, poboljšanja i stvaranja (augmentacija) zubne kosti i to pomoću matičnih stanica. U novije vrijeme popularan naziv za to je “regenerativna stomatologija” jer regenerira, obnavlja oštećenu zubnu kost, usljed neke traume, bolesti ili starosti kada dolazi do atrofije zubne kosti.

Metoda je danas prisutna u svim većim medicinskim centrima diljem Europe i Amerike a poliklinika REGENIUS je njen zagovornik na području Hrvatske i susjednih zemalja. Radi se pomoću mononuklearnih stanica dobivenih iz koštane srži. Metoda je potpuno bezopasna i nadasve efikasna. Nepotrebno je naglašavati od kolike je važnosti za ljude koji žele ugraditi implantate a za to nemaju kvalitetnu zubnu kost ili za ljude koji zbog dugotrajnog nošenja zubne proteze imaju poravnan greben. Nakon apliciranja matičnih stanica u oštećena mjesta ili u cijelu čeljust, čeka se 6-8 mjeseci kako bi se uspostavila jedna čvrsta i kvalitetna podloga koja bi bila pogodna za ugradnju implantata. Ova metoda se koristi i kod parodontoplastike tj. bolesti parodontalnog tkiva, zatim, kod velikih koštanih defekata kao i kod bržeg i kvalitetnijeg zarastanja kosti u traumatologiji. Prednosti ove metode su u tome što je minimalno invazivna, oporavak je brz a kvalitet dobivene kosti je izuzetno veliki.

Kliničke prednosti korištenja ove metode su u tri ključna elementa:

1. Specijalna matica ( matrix ) koja se koristi kao podloga za mononuklearne stanice.
2. Signalni molekuli ili faktori rasta koji sadrže stanice koštane srži.
3. Same autologne stanice iz koštane srži.

Klinički elementi se mogu svesti na djelovanje osteokondukcije, osteoindukcije i osteogeneze. Poliklinika REGENIUS je objavila niz članaka vezano za ovu problematiku.


    Priložite datoteku

    Molimo da prije unošenja svojih osobnih podataka proučite našu Politiku privatnosti dostupnu na našoj web stranici