Anti-age tretmani | Pomlađivanje vlastitim matičnim stanicama

PRP metoda

PRP (Platelet Rich Plasma) ili u prijevodu – plazma obogaćena trombocitima je novi, suvremeniji i dugotrajniji način pomlađivanja kože vlastitom krvlju, odnosno vlastitim matičnim stanicama. Koristi se u svrhu postizanja mlađeg izgleda ali i sveopćeg boljeg stanja organizma.

Tretman PRP-a se radi na način da se uzima pacijentova vlastita krv, stavlja se u posebnu centrifugu pomoću koje se odvajaju trombociti bogati plazmom te se tako pripremljena plazma ubrizgava na željena područja.

Glavna komponenta PRP metode su trombociti koje dobivamo iz krvi a koji obiluju tzv. faktorima rasta. Faktori rasta aktiviraju i pomlađuju stanice u tijelu na način da induciraju proizvodnju kolagena i stvaranje novih kapilara što dovodi do regeneracije i pomlađivanja kože. Kolagen je proizveden, elastičnost kože poboljšana a sposobnost zadržavanja vlage obnovljena.

Prednost PRP-a je u tome da se uzima pacijentova vlastita krv te je samim time rizik od bilo kakvih alergijskih ili infekcijskih reakcija kao i štetnih efekata eliminiran.

PRP se primjenjuje za:

– bore oko očiju

– bore oko usnica

– nazolabijalne bore

– ožiljke od akni

– čeone bore

– bore na vratu

– za podočnjake
Za razliku od konvencionalnih sredstava za pomlađivanje kože kao što su botox i hijalorunska kiselina koji fizički popunjavaju bore – „izvana“, PRP metoda za pomlađivanje i regeneraciju kože koristi potencijal našeg vlastitog tkiva te tretira problem „iznutra“ čime se dobivaju dugotrajniji i prirodniji efekti pomlađivanja kože, veća efikasnost kod uklanjanja bora a opasnost od štetnih učinaka je u potpunosti eliminirana.

Broj potrebnih zahvata PRP-om a ovisi stanju kože ali i postoperativnom brigom samog pacijenta. Prema tome, isti se određuje prilikom konzultacija sa kirurgom i kliničkim pregledom.


 

Celution metoda

Celution metoda pomlađivanja (transplantacija matičnih stanica iz masnog tkiva) omogućava popunjavanje nepravilnosti u obrazima ili oko očiju ubrizgavanjem mješavine masnog tkiva pacijenta i matičnih stanica iz masnog tkiva.

U poliklinici REGENIUS tretman se radi pomoću čudotvornog aparata Celution System, američke tvrtke Cytori Therapeutics koji se smatra prvim medicinskim uređajem ovjerenim i atestiranim od strane više međunarodnih regulatornih tijela za generiranje autolognih vaskularnih stanica iz masnog tkiva.

Pomoću aparata Celution System, matične stanice koje smo dobili iz masnoga tkiva, najčešće sa područja trbuha i bedara, procesom separacije odvajaju se od masnih stanica, ispiru se specijalnim enzimima te pomiješane sa određenom količinom masnih stanica, stavljaju se u šprice i injektiraju na željena područja. To mogu biti bore, razne nepravilnosti na licu i tijelu, ulegnuća, ožiljci, upali obrazi i sl.

Mogućnosti su velike, rezultati su odmah vidljivi! Anti age tretmani ove vrste omogućuju licu da ostane mlado i svježe 4 do 5 godina. Nema nikakvih posljedica jer se radi sa vlastitim matičnim stanicama koje organizam prepoznaje i ne odbacuje.

Celution Terapija pomlađivanja je tehnološki novitet u plastičnoj kirurgiji, koji pruža dugoročan i prirodno mlad izgled.

Prije anti-age operacije:

Kada se odlučite za pomlađivanje vlastitim matičnim stanicama morate obaviti razgovor sa našim kirurgom koji će Vam detaljno objasniti cijeli postupak. Izvadit ćemo Vam nalaze krvi i urina te snimiti EKG. S obzirom da morate biti podvrgnuti općoj anesteziju, budite spremni ostati jednu noć u poliklinici. Bit ćete pod punom medicinskom kontrolom. Bilo bi poželjno da prestanete pušiti najmanje 2 tjedna prije operacije i 2 tjedna poslije. Također, ne biste trebali uzimati lijekove koji pojačavaju krvarenje, (andol, acisal i sl.) jer vi ćete ipak biti podvrgnuti jednoj mini liposukciji. Slikat ćemo Vas prije i poslije zahvata a slike će biti pohranjene u Vaš medicinski karton. Deset sati prije operacije nemojte ništa jesti ni piti i istuširajte se antibakterijskim sapunom.

Tijekom anti-age operacije:

S obzirom da se radi samo anti-age tretman pomlađivanja lica matičnim stanicama i eventualne korekcije na obrazima, količina izvađenog masnoga tkiva ne treba biti velika. Kanile kojima se radi takva liposukcija su jako malene jer ne smije doći do oštećenja masnih a time i matičnih stanica. Svaka liposukcijska šprica izvuče oko 60 ccm masnih stanica a postupak izvlačenja traje oko 5 minuta. Potrebnu količinu odredit će Vaš kirurg rukovodeći se realnim potrebama i Vašim željama. Sam zahvat traje oko 2 do 3 sata gdje najviše vremena treba aparatu da separira matične stanice od masnih stanica.

Nakon anti-age operacije:

Budite se iz anestezije u sobi gdje ćete provesti noć. Pored Vas cijelo vrijeme biti će medicinska sestra koja će voditi računa o Vašim vitalnim funkcijama. Ukoliko budete imali bolova dobit ćete sredstva za ublažavanje. Eventualni hematomi ili krvni podljevi nestaju za 7 dana. Postoperacijski tijek je veoma lagan jer nemate nikakvih šavova niti zavoja a rezultati su vrlo brzo vidljivi. Dobit ćete jedan prirodan i svjež izgled. Vašem licu biti će omogućena mimika tako da nećete poput voštane figure imati ukočen izgled. Svakim danom će biti sve bolje jer pomlađivanje izvedeno na ovaj način omogućuje mladolik izgled narednih 5 do 6 godina.


    Priložite datoteku

    Molimo da prije unošenja svojih osobnih podataka proučite našu Politiku privatnosti dostupnu na našoj web stranici